ورق کاویان

قیمت انواع ورق و محصولات فولادی , قیمت میلگرد و تیرآهن , نبشی و ناودانی , قوطی و پروفیل

ورق کاویان

قیمت انواع ورق و محصولات فولادی , قیمت میلگرد و تیرآهن , نبشی و ناودانی , قوطی و پروفیل

ورق کاویان

وب سایت فروش میلگرد کاویان عرضه کننده انواع محصولات فولادی در بازار آهن آلات ایران، این محصولات را با بهترین قیمت و مناسب ترین نرخ به خریداران و متقاضیان ارائه می کند. جهت مشاهده قیمت به روز انواع ورق سیاه، گالوانیزه، رنگی، روغنی، اسیدشویی، انواع میلگرد آجدار و ساده، تیرآهن کارخانه های ذوب آهن سراسر ایران، لوله و شمش فولاد، محصولات مفتولی، قوطی پروفیل و نبشی ناودانی و سپری می توانید به سایت ورق کاویان مراجعه نمایید.
قیمت امروز کلیه آهن آلات توسط دفتر فروش این شرکت به صورت لحظه ای توسط واحد به روز رسانی سایت و کانال تلگرام مجموعه فولاد کاویان منتشر و به صورت آنلاین در فضای مجازی پخش می شود.
شما می توانید برای خرید و فروش آهن آلات مورد نیاز پروژه های ساختمانی و عمرانی خود از طریق تماس با نمایندگی کلیه مجتمع های فولاد ایران (فولاد کاویان ایرانیان) مایحتاج خود را در سریع ترین زمان ممکن و با ارزان ترین قیمتهای موجود در بازار خریداری نمایید.
آدرس سایت ما : https://kavianroll.com می باشد.

پیوندهای روزانه
پیوندها

۸ مطلب در آبان ۱۳۹۹ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

سخت کاری فولاد، نوعی عملیات حرارتی که در آن، سطح رویی فولاد دچار تغییر شده و یکسری خواص مکانیکی، شیمیایی و… فولاد دچار تغییراتی می ‌شود و بهبود می ‌یابد ولی بخش داخلی آن تغییر نمی ‌کند در آخر می‌ توان از قطعات به ‌دست ‌آمده در ساخت قطعات صنعتی استفاده کرد. با فولاد کاویان همراه باشید.

سخت کاری فولاد چیست؟

سخت کاری فولاد نوعی عملیات حرارتی که با استفاده از شرایط خاص کاری و محیطی سطح قطعه را سخت کرده در حالی که ترکیب شیمیایی داخل قطعه تغییر نمی کند.

در آخر قطعه ای حاصل می شود که سختی سطحی مطلوب در کنار چقرمه بودن دارد.

قطعات فولادی را می توان به نحوی روی آن ها عملیات حرارتی انجام داد که علاوه بر مقاومت به سایش، دارای استحکام دینامیکی خوبی باشند.

پس از انجام تمام مراحل مربوط به شکل دادن نظیر ماشین کاری و غیره، عملیات حرارتی انجام می شود، چون آخرین عملیاتی که باید در مرحله پایانی ساخت قطعه، انجام پذیرد.

گرم کردن و سرد کردن زمانبندی شدهٔ فلزات، سرامیک‌ها و آلیاژها را به منظور بدست آوردن خواص مکانیکی و فیزیکی مطلوب، عملیات حرارتی می‌گویند.

از عملیات حرارتی برای مواد غیرفلزی مانند شیشه‌ها وسرامیک‌ها نیز استفاده می شود.

سخت کاری فولاد MO40

فولاد MO40
فولاد MO40

معرفی فولاد MO40

فولاد mo40 یک فولاد آلیاژی مولیبدن کروم دار است.

این فولاد به طور گسترده برای ساخت آن دسته از تجهیزات صنعتی که تحت فشار یا ضربه و حرارت بالا قرار دارند مانند تیر، ستون، چرخ دنده و غیره به کار می رود.

این فولاد جزو آلیاژهای کم کربن دسته بندی می گردد و دارای توان کششی و مقاومت به بسیار بالایی می باشد.

همچنین بدلیل اینکه سختی این فولاد بسیار زیاد است، در پروژه هایی که مقاومت به سختی و توان کششی بالا مدنظر باشد، از این فولاد استفاده می شود.

سخت کاری فولاد MO40

سخت کاری این فولاد، در دمای ۸۶۰-۸۲۰ در آب یا روغن انجام می شود که نوع خاصی از عملیات حرارت پذیری می باشد.

سخت کاری باعث افزایش طول عمر فولاد، همچنین افزایش مقاومت فولاد در برابر ضربه، سایش، خوردگی و … می شود.

کاربرد این فولاد در صنایع مختلف مانند

  • غلتک های صنایع سیمان
  • دنده فرمان
  • محور های خودرو
  • پیچ های مقاوم
  • ظروف تحت فشار

و … کاربرد دارد.

سخت کاری فولاد ck45

فولاد ck45
فولاد ck45

معرفی فولاد CK45

فولاد CK45 یک فولاد با  کشش متوسط است که در شرایط نرمال یا نورد گرم تولید می شود.

این فولاد استحکام کششی ۵۷۰ تا ۷۰۰ مگاپاسکال و سختی برینل بین ۱۷۰ و ۲۱۰ دارد.

این نوع فولاد دارای قابلیت سختی پذیری پایینی می باشد. لازم است بدانید که فقط بخش هایی با ابعاد حدود ۶۰ میلیمتر مناسب برای تمپر کردن و سخت شدن می باشد.

فولاد CK45 دارای قابلیت جوش پذیری خوب، ماشینکاری خوب، استحکام و مقاومت دربرابر ضربه بسیار بالا در شرایط نرمال و یا گرم است.

سخت کاری فولاد ck45

این فولاد تا دمای بین ۸۲۰ – ۸۵۰ درجه سانتی گراد حرارت داده می شود.

لازم است قطعه را تا زمانی که دما یکنواخت است نگه دارید همچنین هر ۲۵ میلیمتر از قطعه را به مدت ده تا پانزده دقیقه خیس کنید.

این فولاد را در هوای آزاد و به آرامی خنک کنید.

سخت کاری فولاد فنر

سخت کاری فولاد فنر
سختکاری فولاد فنر

بعد از پیچش فنر، سخت کاری با عملیات حرارتی فنر انجام می شود که به آرامی خنک شده و در نهایت در روغن کونچ می شود.

بعد از کربن دهی در سخت کاری فولاد عمل کونچ صورت می گیرد. این روش از نظر اقتصادی و مصرف انرژی مقرون به صرفه است.

اما عیب این روش این است که به علت دانه درشت شدن ساختار فولاد، از این روش فقط می توان برای اجزا تحت تنش پایین استفاده کرد.

روش اصولی انجام این عملیات این است که قطعه ابتدا باید گرم شود و بعد به کوره حمام نمک و بعد در روغن فرو برود که خاصیت فنریت خوبی به دست می آورد.

در نهایت در کوره تمیز با حرارت بین ۱۵۰ تا ۲۰۰ درجه به سختی موردنظر دست می یابد که باعث چقرمگی می شود که سختی و شکنندگی را پایین می آورد.

  • قیمت ورق
  • ۰
  • ۰

عمده ی محصولات فلزی به ‌صورت ورق فولادی تولید می شود که هرکدام از انواع ورق‌ فولادی، برای اهداف خاصی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

در مطالعه ی این مقاله دقایقی را با فولاد کاویان همراه باشید.

ورق‌ فولادی از مواد مختلفی تشکیل می شود که هر کدام بسته به نیاز در بخش مختلفی از صنعت و ساخت ساز ساختمان ها به کار می‌روند.

ورق‌های فولادی با توجه به چندین معیار مختلف دسته‌بندی می‌شوند و با توجه به روش ساخت آنها یا حتی مواد به‌کاررفته در آنها، نام‌گذاری و به فروش می‌رسند.

ورق کرکره چیست؟

 نوعی ورق نازک فرم داده‌ شده فولادی، پلاستیکی و یا آلومینیومی است که با فرمینگ کردن ورق های فلزی مختلف به ویژه ورق های گالوانیزه رنگی ورق فلزی کرکره به وجود می آید.

ورق های فلزی کرکره در انواع و طرح های مختلفی تولید و به بازار عرضه می شوند که هر یک بسته به نوع کاربرد مختلف ساختمانی و یا صنعتی استفاده می شوند.

ورق کرکره

انواع طرح های ورق فلزی کرکره

ورق های کرکره در طرح های متعددی فرم دهی می شود از جمله

  • طرح سینوسی

در این طرح موج‌ های ورق به شکل نیم‌ دایره دیده می‌ شوند. این طرح یکی  از قدیمی ترین نوع کرکره است که فرم دهی آن اسان است اما هنوز از محبوبیت خاصی برخوردار است.

ورق کرکره سینوسی در دو نوع ریز و درشت تولید می شود. منظور از ریز و درشت، سایز موج‌ ها یا سینوس‌ های آن است.

طول این نوع ورق بسته به درخواست مشتری تعیین و تولید می شود.

  • طرح ذوزنقه ای

این طرح کمی با طرح سینوسی متفاوت است. به این صورت که برجستگی ها (موج های ورق) به شکل سینوسی و یا نیم دایره ای نیستند. بلکه به صورت ذوزنقه ای تولید می شوند.

این طرح در اندازه ها و اشکال مختلف تولید می شود.

برای مثال ممکن در یک طرح، فاصله بین ذوزنقه‌ ها زیاد باشد و یا اینکه ذوزنقه‌ ها به هم چسبیده باشند و فاصله‌ ای بین آن ها نباشد.

در طرحی دیگر ممکن است اندازه ذوزنقه‌ ها درشت و در یک مدل دیگر اندازه ذوزنقه‌ ها ریز باشد.

که همه ی این موارد بسته به نیاز مشتری تولید می شود.

  • طرح شادولاین Shadowline  

از زیباترین طرح‌ های ورق کرکره، طرح شادولاین است که تقریباً شبیه به طرح ذوزنقه می باشد.

این فرم ورق کرکره نسبت به فرم‌ های ذوزنقه‌ ای و سینوسی دارای استحکام بیشتر و طبیعتاً گرانتر است.

مزایا و معایب ورق کرکره

از گذشته برای انتقال آب باران و برف از بام منازل از سقف‌های شیب دار استفاده می‌کردند.

در ابتدا از ورق آهنی استفاده می‌کردند که ورق آهنی بسته به شرایط اقلیمی ( شدت بارندگی، شدت تابش آفتاب و …) و در مجاورت با عوامل خوردگی از بین می‌رفت و یا در زمانی کوتاه پوسیده و سبب از بین رفتن ورق آهن و ایجاد هزینه می‌شد.

پس از گذشت زمان و پیشرفت تکنولوژی، تولید ورق گالوانیزه این مشکلات را برطرف کرد.

زمان زیادی طول می‌کشد تا ورق گالوانیزه از بین برود.

عمر مفید این ورق بین ۲۰ تا ۳۰ سال است؛ ولی اگر خشک و دور از باران باشد (با هر روشی که تولید می‌شود)، می‌تواند برای همیشه سالم بماند.

فولاد گالوانیزه‌ای که برای استفاده طولانی مدت در فضای باز در نظر گرفته شده است باید از جنس فولاد گالوانیزه گرم (یا همان حمام مذاب فولاد با فلز روی) باشد که معمولا در محیط‌های مختلف تا حدود ۷۰ سال دوام می‌آورد.

البته می‌توان از رنگ کردن برای محافظت بیشتر ورق در محیط‌هایی که میزان زنگ‌زدن عناصر در آن‌ها بسیار بالاست یا به اصطلاح بسیار خورنده هستند و همچنین برای افزایش طول عمر فولاد گالوانیزه استفاده کرد.

البته باید دقت کنید که قبل از رنگ‌آمیزی حتما سطح آن تمیز، خشک و عاری از هرگونه آلودگی، از جمله نمک روی و هرگونه محلول کرومات باشد.

این کار را می‌توان با استفاده از یک دستگاه شوینده و تهویه فلزی انجام داد.

امروزه کرکره به دلیل مقاومت بیشتر در برابر خوردگی و پوسیدگی، زیبایی، سبک بودن، راحتی نصب، هزینه کم تعمیر و نگهداری، دوام پوشش بالا، ایمنی در برابر زلزله و قابلیت بازرسی آسان کاربرد گسترده‌ای پیدا کرده اند.

ورق کرکره به دلیل گالوانیزه بودن مقاومت بسیار بالایی دارد و به دلیل داشتن وزن کم و قیمت مناسب، مقرون به صرفه است.

از آنجاکه ورق کرکره از عرض شکل‌دهی می‌شود از این نظر دارای محدودیت است اما طول آن محدودیت ندارد و بسته به نیاز مشتری است.

جوشکاری کرکره، پیچیدگی‌های مخصوص به خود را دارد. هم چنین ممکن است دچار رنگ‌پریدگی و درصورت قرار گرفتن در معرض رطوبت دچار خوردگی شود.

نتیجه گیری

ورق‌ فولادی از مواد مختلفی تشکیل می شود که هر کدام بسته به نیاز در بخش مختلفی از صنعت و ساخت ساز ساختمان ها به کار می‌روند.

ورق های فلزی کرکره در انواع و طرح های مختلفی تولید و به بازار عرضه می شوند که هر یک بسته به نوع کاربرد مختلف ساختمانی و یا صنعتی استفاده می شوند.

عمر مفید ورق گالوانیزه این ورق بین ۲۰ تا ۳۰ سال است؛ ولی اگر خشک و دور از باران باشد (با هر روشی که تولید می‌شود)، می‌تواند برای همیشه سالم بماند.

  • قیمت ورق
  • ۰
  • ۰

 گالوانیزه نوعی فولاد است که با استفاده از پوشش روی در سرتاسر بدنه آن گالوانیزه شده است تا بتواند از خوردگی یا زنگ زدگی در امان بماند.

فولاد گالونیزه در مقایسه با فولاد غیر گالوانیزه از ماندگاری و دوام بیشتری برخوردار است. که می توان گفت عمر مفید ورق گالوانیزه بیشتر از سایر ورق های دیگر می باشد.

روش های گوناگونی برای تولید انواع ورق آهن و همچنین ورق گالوانیزه وجود دارد. اما برای تولید هر محصولی روش های مقرون به صرفه ای وجود دارد.

اگر از روش غوطه ور کردن آهن در حوضچه مذاب استفاده شود از آن به عنوان روشی متداول و اقتصادی یاد می شود.

در صورت استفاده از این سبک تمام سطح آن پوشیده از روی می شود، هنگامی که فولاد با روی مذاب تماس پیدا می کند، یک واکنش شیمیایی اتفاق می افتد که روی را روی سطح فولاد پیوند می دهد.

بنابراین، یک لایه روی، روی فولاد به عنوان لایه ای محافظت می کند که از خوردگی و پوسیدگی آن محافظت می کند.

از طرفی اگر این روش تولید در دستور کار قرار گیرد، مقاومت و استحکام محصول بیشتر می شود به همین دلیل است که ورق گالوانیزه طول عمر بیشتری نسبت به انواع ورق آهن دارند.

تولید این محصولات فلزی از ۰.۲۰ تا ۴ میلی متر متغیر است و عرض ورق گالوانیزه بین ۱۰۰ تا ۱.۲۵ سانتی متر نیز می باشد.

البته این اعداد دلیل بر این نیست که فقط در این اندازه ها قابل سفارش هستند بلکه می توان به سادگی با اندازه های دلخواه بسته به نیاز متقاضی نیز تغییر پیدا کنند، در صورت تمایل به مقاومت بیشتر ورق فولادی باید مقدار روی استفاده شده بر روی آن بیشتر از قبل باشد.

مزایا و عمر ورق گالوانیزه نسبت به انواع ورق آهن چیست؟

مزیت ورق گالوانیزه صرفا در طول عمر بالا نیست، زیرا از لحاظ هزینه بسیار مقرون به صرفه می باشد، البته باید این موضوع را مد لحاظ قرار دهید که در هنگام خرید ورق گالوانیزه نسبت به انواع ورق آهن گران تر است.

ولی به علت خرابی و آسیب کمتر نسبت به انواع ورق آهن در طول زمان مشکلی برای شما ایجاد نکرده و از آنجایی که این محصول دوام و استحکام بالایی دارد از لحاظ هزینه، مناسب و مقرون به صرفه است.

همین امر باعث می شود که آسیب کمتری متحمل شده و مصرف کننده نگرانی و دغدغه ای از این بابت نداشته باشد.

بنابراین بسیاری از افراد ترجیح می دهند با توجه به قیمت بالا از ورق گالوانیزه استفاده نمایند چرا که در مرور زمان برای آن ها به صرفه است و معمولا کسانی که آینده نگری می کنند این محصول را استفاده می نمایند.

در ادامه به توضیح بیشتری درباره مرایای ورق گالوانیزه می پردازیم.

مزایای ورق های گالوانیزه

  • طول عمر ورق های گالوانیزه در محیط های خورنده حدود ۲۰ تا ۵۰ سال است.
  • نگهداری و تعمیر ورق های گالوانیزه کمتر است.
  • پوششی که در ورق های گالوانیزه ایجاد شده در برابر آسیب های ساییدگی و خوردگی بسیار مقاوم است.
  • تهیه ورق های گالوانیزه به زمان کمتری نیاز دارد.
  • ورق گالوانیزه امکان شکل دهی و فرم دهی و همچنین توانایی جوشکاری بیشتری نسبت به ورق آهن دارد.
  • محصولات گالوانیزه خاصیت رنگی دارند که می توانند مقاومت در برابر خوردگی بالا را تحمل کنند.

با بررسی های انجام شده درباره عمر مفید ورق گالوانیزه متوجه دوام این محصول شدند که نزدیک به ۵۰ سال تخمین زده اند.

البته اگر بخواهیم در مورد عمر مفید سخن بگوییم بهتر است واقعیت را قبول کنیم چرا که عمر مفید ورق گالوانیزه ۲۰ تا ۳۰ سال می باشد و مابقی آن را به عنوان عمر مفید این محصول نمی دانند.

شایان ذکر است که اگر از ورق های دیگری استفاده کنید نهایت عمر مفید آن ها به ۲ تا ۱۱ سال ختم شود، البته در صورت پوشش رنگ و به نوعی با مراقبت از آن ها به کارکرد آن افزوده می شود.

کاربرد ورق گالوانیزه

شاید این سوال برای شما پیش بیاید که ورق گالوانیزه به چه منظور مورد استفاده قرار می گیرد، تنها کافی است به محیط خود دقت کنیم مطمئنا فلزی را می بینیم که ما را متوجه وجود این محصول در محیط زندگی مان می کند از جمله:

  • لوله بخاری
  • شیروانی منزل
  • لوله های آب
  • لوازم خانه
  • نردبان کابل
  • کانال کولر

و غیره به کار گرفته می شود، به همین دلیل است که وجود این محصول بسیار در زندگی روزمره موثر است.

برای مشاهده ی قیمت ورق گالوانیزه و انواع ورق به سایت فولاد کاویان مراجعه فرمایید.

  • قیمت ورق
  • ۰
  • ۰

کاربرد پروفیل فولادی را میتوان گفت در صنایع ساختمان سازی ، راه سازی و در تولید درب و پنجره مورد استفاده می شود. پروفیل فولادی به طور کلی دو نوع هست: ۱. پروفیل سبک  ۲. پروفیل سنگین. مجموعه کاویان فولاد سعی دارد در این مقاله به توضیح بیشتری درباره این محصول فولادی بپردازد.

کاربرد پروفیل باز و بسته در محصولاتی چون …

  • پروفیل سبک در نبشی ، میلگرد ، ناودانی ، تیرآهن
  • پروفیل سنگین در پروفیل و لوله ، قوطی
تفاوت بین پروفیل سبک و سنگین
تفاوت بین پروفیل سبک و سنگین

پروفیل سبک

به نوع سبک، نوع مبلی نیز می‌گویند، در ساخت آن از دو استاندارد DIN 2394 و  EN 10 219-2 استفاده می‌کنند. ورق‌های مورد استفاده در فرآیند تولید این نوع  ورق روغنی است، همان‌طور که می‌دانید این ورق‌ها از طریق فرآیند نورد سرد تولید می‌شوند.

نوع مبلی در صنایعی مانند لوازم خانگی، دوچرخه‌ سازی، کانتینر و مبلمان کاربرد فرآوان دارد. این نوع  ویژگی‌های زیادی دارد همین امر سبب استفاده‌ گسترده از آن گردیده است. در ادامه سعی شده تا به برخی از این موارد اشاره نماییم.

ویژگی‌های پروفیل سبک

همان‌طو که در بالا اشاره کردیم این نوع  ویژگی‌های منحصر به فردی دارد که در این قسمت به برخی از این موارد به صورت خلاصه اشاره خواهیم نمود:

  • ابعاد گوناگون
  • شکل پذیری مطلوب
  • خاصیت آبکاری
  • کیفیت سطحی مطلوبی
  • جوش پذیری بالا
  • دقت ابعادی مطلوب در قطر و ضخامت

پروفیل‌های نبشی با بال ۲۰ تا ۵۰ میلی‌متر و ناودانی‌ها با سایز ۱۰، ۱۲ و ۱۸ در این گروه قرار دارند. پروفیل سبک از طریق فرآیند سرد حاصل می‌شود استفاده از کشش سرد در این صنعت باعث شده تا مقاطع تولید شده، با هزینه و انرژی کمتری تولید شوند، از نظر کیفیت سطحی در شرایط مطلوبی قرار داشته باشند و با سرعت بالایی تولید شوند.

استفاده از خاصیت کشش سرد سبب گردیده تا نوع سبک کاربرد فرآوانی در صنایع مختلفی مانند صنعت کشاورزی، صنعت خودروسازی و اسلحه سازی داشته باشد.

تعیین قیمت پروفیل سبک

قیمت پروفیل اعلامی برای نوع سبک در واحد وزن اعلام می‌شود. برای مثال اگر قیمت اعلامی برای یک کیلو  برابر ۳۲۱۰ تومان باشد در این صورت یک تن نوع سبک قیمتی معادل با ۳۲۱۰۰۰۰ خواهد داشت.

قیمت آن به عوامل مختلفی وابسته است که از جمله‌ آن‌ها می‌توان به قیمت دلار، قیمت ورق نورد سرد و تعرفه‌های گمرکی اشاره کرد.

قیمت نوع سبک در واحد وزن مقداری از نوع سنگین بیش‌تر است اما هزینه‌ آن در واحد طول از نوع سنگین کمتر خواهد بود و علت آن ضخامت و وزن کمتر نوع مبلی است. این محصول ضخامت و وزن کمتری در مقایسه با نوع سنگین دارند.

تفاوت پروفیل سبک و سنگین
تفاوت پروفیل سبک و سنگین

پروفیل سنگین

به نوع سنگین،  صنعتی یا  ساختمانی می‌گویند. این نوع از طریق فرآیند نورد گرم تولید می‌شوند در نظر داشته باشید که به منظور تولید این نوع از ورق‌هایی با ضخامت بالاتر از ۱٫۵ میلی‌متر استفاده می‌کنند. نوع سنگین در تولید شاسی ماشین آلات، دستگاه‌های صنعتی، استفاده در ساخت ستون‌ها کاربرد دارد.

ویژگی‌های پروفیل سنگین

همان‌طور که در قسمت بالا اشاره کردیم، قیمت نوع سنگین در واحد وزن محاسبه می‌شود. برخی دیگر از ویژگی‌ها عبارتند از:

  • پایداری پیچشی و خمشی در سطح بالا
  • جوش‌پذیری بالا
  • سختی سطحی
  • دارا بودن قیمت مساعد.

بررسی تفاوت‌های موجود بین پروفیل سبک و  سنگین

  1. تفاوت بین پروفیل سبک و سنگین در نوع ورقی که در تولید از آن استفاده میشود. برای تولید پروفیل سبک از ورق روغنی و برای تولید پروفیل سنگین از ورق سیاه استفاده می شود.
  2. تفاوت بین پروفیل سبک و سنگین در ضخامت تولیدی هر یک از آن‌هاست، ضخامت پروفیل سبک کمتر از ۱/۵ میلی‌متر است در حالی که پروفیل سنگین ضخامت بالاتر از۱/۵ میلی‌متر تولید می‌شوند.
  3. پروفیل سنگین در شرایطی که لازم است بار زیادی تحمل کند استفاده می شود و از پروفیل سبک در شرایطی که بار کمتری را تحمل کند استفاده می شود.
  4. از نظر قیمت به دلیل اینکه وزن پروفیل سبک کمتر از پروفیل سنگین است پس در نتیجه پروفیل سنگین ارزانتر از پروفیل سبک است.
  • قیمت ورق
  • ۰
  • ۰

در ابتدا می خواهیم به تعریف فولاد نسوز بپردازیم : به فولادی نسوز گفته میشود که مقاومت بالایی در برابر گرما و حرارت داشته باشد و موقع کار از تجهیزات و ابزارآلاتی که از این نوع فولاد استفاده می شود در هنگام کار در حرارت بالا تغییر شکل ندهد. مجموعه فولاد کاویان در این مقاله سعی دارد هر چه بیشتر شما را با فولاد مقاوم به حرارت، ویژگی ‌ها و تا حدودی کاربردهای آن آشنا کند.

ویژگی ‌های فولاد مقاوم به حرارت

مقاومت فولاد نسوز با دو ویژگی

  1. مقاوت نسبت به انواع گازها ، اکسیدهای کربن ، بخار آب ، گازهای گوگرد دار و غیره مورد بررسی قرار می گیرد.
  2. خواص مکانیکی در برابر دماها و حرارت های بسیار بالا

فولاد مقاوم به حرارت لازم است با چندین آلیاژ ترکیب شود تا این آلیاژها در کنار هم خواص قابل قبولی به ما بدهد و مقاومت بالایی در برابر حرارت به دست آورد.هر آلیاژی خواص متفاوتی دارد به همین دلیل لازم است از انواع آلیاژ در این نوع از فولاد استفاده شود تا مقاومت بالایی در برابر حرارت داشته یاشد. این نوع از فولاد باید در دماهای بین ۵۰۰ تا ۱۲۰۰ درجه سانتی گراد را به راحتی تحمل کند و تغییر حالت ، خزش ، پوسته ای شدن ، تغییر شکل  و … ندهد.

پروفیل مقاوم به حرارت

مزایای فولاد مقاوم به حرارت

فولاد مقاوم به حرارت مزایای بسیار زیادی دارد که مهم ‌ترین آن ‌ها عبارتند از:

  • مقاومت بالا نسبت به خزش و خستگی در دماهای خیلی زیاد
  • مقامت بالا نسبت به اکسید کربن
  • مقاومت بالا نسبت به بخار آب
  • استحکام در برابر فرسایش و ساییدگی

معایب فولاد مقاوم به حرارت

با توجه به مزایایی که برای این نوع فولاد برشمردیم هر کارفرمایی برای افزایش استانداردهای پروژه‌ خود و طول عمر مفید بیشتر سازه می‌ خواهد از این نوع فولاد در سازه و یا تجهیزاتش استفاده کند. با این کار خیالش از بابت بیشتر عوامل مخرب محیطی راحت می ‌شود، اما متأسفانه فولاد مقاوم به حرارت دو عیب دارد که اجازه نمی‌ دهد هر کارفرمایی در حجم دلخواه از آن‌ استفاده کند. آن دو عیب هم یکی قیمت بالا و دیگری تولید پایین آن در کارخانه‌ های تولید فولاد می ‌باشد؛ بنابراین هر کارفرمایی فقط در حجم خیلی ضروری می ‌تواند از آن استفاده کند.

فرمول ترکیبات فولاد مقاوم به حرارت

همان ‌طور که قبلاً هم گفتیم فولاد مقاوم به حرارت برای داشتن ویژگی‌ های خاصی که برای آن عنوان کردیم باید از ترکیبی از آلیاژها ساخته شود. این آلیاژها شامل کروم، کروم- نیکل، نیکل- کروم و … هستند که هر کدام بخشی از ویژگی ‌های منحصر به‌ فرد فولاد مقاوم به حرارت را ایجاد می‌ کنند. در هر نوع فولادی بسته به نوع کاربرد آن مقدار آلیاژهای استفاده شده متفاوت است. تنوع ترکیب شیمیایی در بین آلیاژها باعث ایجاد پیچیدگی در ریز ساختار فولادهای تولید شده خواهد شد. در نتیجه مکانیسم‌ های مختلف تقویتی در بین آلیاژها وجود دارد و مقاومت به پارگی ناشی از نیروی خزش نیز افزایش می ‌یابد. در ادامه نقش هر کدام از این آلیاژها در فولاد مقاوم به حرارت را برایتان توضیح می ‌دهیم:

آلیاژ کروم

علت استفاده از کروم در فولادهای نسوز ایجاد مقاومت در این فولادها نسبت به خوردگی در برابر انواع گازهای مخرب در محل بهره‌ برداری می‌ باشد. معمولاً برای ایجاد این ویژگی خاص حدود ۸ الی ۳۰ درصد آلیاژ کروم در ترکیب فولاد مقاوم به حرارت استفاده می ‌شود. علت اینکه از درصدهای پایین برای ترکیب این آلیاژ استفاده می‌ کنند این است که هر چه مقدار آن در فولاد بیشتر شود خاصیت انعطاف‌ پذیری یا همان شکل ‌پذیری فولاد را کاهش داده و علاوه بر آن مقاومت فولاد را نسبت به دماهای بالا بیشتر می ‌کند. پس هر چه دمای محیط مصالح و یا تجهیزاتی که قرار است با این نوع فولاد ساخته شود بیشتر باشد باید مقدار کمتری کروم در آن استفاده گردد.

آلیاژ کروم – نیکل

آلیاژ کروم – نیکل به آلیاژی گفته می‌ شود که میزان کروم آن بیشتر از نیکل باشد. اگر پروژه یا تجهیزاتی که قرار است با فولاد نسوز ساخته شوند، مانند برخی از کارخانه‌ های تولیدی که با گازهای احیا کننده و یا اکسید گوگرد سر و کار داشته باشند، از آلیاژ کروم – نیکل برای مقاومت بیشتر فولاد نسبت به این گازها استفاده می ‌شود. برای اینکه ضعیف‌ ترین آلیاژ کروم – نیکل تشکیل شود باید مقدار کروم بیشتر از ۱۸% و مقدار نیکل بیشتر از ۸% باشد. مزیت فولادهایی که آلیاژ کروم – نیکل زیادی دارند انعطاف ‌پذیری بالای آن‌ ها حتی در دماهای خیلی زیاد است.

آلیاژ نیکل – کروم

برعکس آلیاژ کروم- نیکل، در آلیاژهای نیکل – کروم مقدار نیکل بیشتر است. از این آلیاژ در فولادهایی که باید در درجه حرارت ‌های خیلی زیاد استحکام بالایی داشته باشند و یا بتوانند در برابر گازهایی مانند کربن و نیتروژن دوام بیاورند استفاده می‌ شود. در این فولادها کروم بیشتر از ۱۰% و نیکل بیشتر از ۲۳% می ‌باشد.

آلیاژ نسوز مولیبدن

مولیبدن آلیاژ اصلی فولاد مقاوم به حرارت است که برای تولید فولادهای فریتی مقاوم در برابر خزش برای دمای تا ۵۳۰ درجه سانتی ‌گراد ساخته می ‌شوند. محصولات و تجهیزات ساخته شده از این نوع فولاد بیشتر شامل لوله ‌های بدون درز برای دیگ‌ های آب و سوپرهیترها، درام‌ های دیگ بخار، جمع کننده‌ ها، پمپ‌ ها و مخازن تحت فشار برای دمای بالا و همچنین شافت های سنگین توربین بخار با قطر بیش از ۲ متر و وزن بیش از ۱۰۰ تن می‌ باشد. همچنین از این نوع فولاد در روتور توربین نیز استفاده می‌ شود. توربین ‌های بخار بزرگ برای کارکرد ایمن و اقتصادی به فولادهایی مقاوم در برابر خزش نیاز دارند.

از پتانسیل تقویت‌ کننده مولیبدن نمی ‌توان به‌ طور کامل استفاده کرد، زیرا با افزایش محتوای مولیبدن، شکل‌ پذیری خزشی فولاد به شدت کاهش می ‌یابد. محدودیت دیگر در استفاده از فولادهای مولیبدن تجزیه کاربیدهای آهن بالاتر از ۵۰۰ درجه سانتی‌ گراد است که به‌ عنوان گرافیت سازی شناخته می ‌شود. یک راه برای حل کردن هر دو مشکل، استفاده از آلیاژ ترکیبی مولیبدن با کروم است. در حقیقت، فولادهای کروم مولیبدن اولین فولادهایی بودند که اجازه دادند دمای بخار در نیروگاه‌ها بیش از ۵۰۰ درجه سانتی‌ گراد باشد. فولادهای جدید توسعه یافته با نامه ‌ای ۷CrMoVTiB10-10 (T / P24) و T / P23 دارای خواص مقاومت بسیار بالایی هستند. مقاومت آن‌ ها به میزان قابل توجهی با آلیاژهای اضافی مانند تیتانیوم، وانادیوم و بور در مورد T / P24 و تنگستن، وانادیوم، نیوبیوم و بور در نوع T / P23 افزایش می ‌یابد.

پروفیل آلیاژدار

کاربرد فولادهای مقاوم به حرارت در صنعت

کاربرد فولادهای مقاوم به حرارت به دلیل ویژگی‌ های بسیار عالی که دارند، در ساخت انواع تجهیزات و موارد مختلف بسیار گسترده است، طوری که در این مقاله مجال گفتن همه کاربردهای فولاد مقاوم به حرارت وجود ندارد؛ اما به ‌طور کلی می‌ توان گفت از انواع فولادهای نسوز در ساخت قطعات و اجزای کوره‌ های عملیاتی حرارتی، درست کردن انواع قالب‌ های مربوط به شیشه و کریستال، پره‌ های مورد استفاده در توربین‌ های گازی و بخاری، کوره‌ های تولیدی و پخت محصولات آلیاژی متفاوت، نیروگاه‌ ها و … استفاده می‌ شود.

انواع فولاد های نسوز

با توجه به توضیحاتی که در مورد انواع آلیاژهای مختلف تشکیل دهنده فولادها در قسمت ‌های قبلی دادیم حتماً به طور کامل برایتان روشن شده است که فولاد مقاوم به حرارت فقط یک نوع نیست و بر اساس کاربرد فولاد انواع بسیار متنوعی از آن با درصد های مختلف از آلیاژهای متفاوت ساخته می ‌شود. این ترکیبات باعث شده تا فولاد مقاوم به حرارت ساخته شده هر چه بیشتر بتواند کارفرما را به هدف خود نزدیک کند. در ایران نیز برحسب پروژه ‌ها و شرایط محیطی برخی از فولادهای نسوز کاربرد گسترده‌ تری دارند که در ادامه برای آشنایی بیشتر شما برخی از این فولادها را به شما معرفی خواهیم کرد.

فولاد ۱٫۴۸۲۸ با استاندارد DIN X15CrNiSi20-12

این نوع فولاد مقاوم به حرارت بیشتر با آلیاژ کروم و نیکل ساخته می ‌شود تا در دماهای بالاتر از ۱۰۰۰ درجه سانتی‌ گراد نیز مقاوم باشد. به دلیل ویژگی‌ های دیگری که این نوع فولاد دارد نظیر مقاومت در برابر پوسته ‌ای شدن و جوش ‌پذیری خوب در ساخت محفظه ‌های باز پخت، جعبه‌ های سمانتاسیون و سخت‌ کاری، اجزاء موتور جت، تجهیزات اتاق پخت جعبه‌ های عملیات حرارتی نظیر آنیل و کربورایزینگ، جعبه نیتریدینگ، پمپ و اجزاء بویلر، آستر کوره و همچنین صنایع سرامیک، شیشه، چینی و سیمان، قطعات و تجهیزات کوره و سوپاپ توربین‌ های گازی از آن استفاده می ‌شود.

۱٫۴۸۴۱ با استاندارد DIN X15CrNiSi25-20

در تولید و ساخت این نوع از فولاد از آلیاژهایی همچون کروم و نیکل ساخته می شود. مقاومت این نوع از فولاد تا دمای ۱۲۰۰ را تحمل می کند. کاربرد این نوع از ورق در اجزاء موتور جت، المنت ‌های برقی، تجهیزات اتاق پخت، محفظه ‌های باز پخت، سبدهای لعاب ‌کاری و … استفاده می شود.

۱٫۴۸۴۵ با استاندارد DIN X12CrNi5-21

فولاد نسوز ۱٫۴۸۴۵ در ایران کاربرد زیادی دارد که از در صد مشخصی کروم و نیکل برای دماهای تا ۱۱۰۰ درجه ساخته می‌ شود.از مزیت این نوع از فولاد میتوان گفت که مقاومت بالایی در برابر پوسته شدن دارد و استفاده از این نوع فولاد برای کارهایی که لازم است جوشکاری شود فوق العادست. کاربرد این نوع ورق فولادی در عملیات حرارتی نظیر آنیل و کربورایزینگ ، تجهیزات تصفیه نفت ، تجهیزات رنگرزی و … استفاده می شود.

سخن آخر

همانگونه در این مقاله شرح دادیم برای فولاد مقاوم به حرارت، از یک نوع آلیاژ استفاده نمی شود چون هر نوع از آلیاژ خواص متفاوتی دارد که وقتی در کنار یکدیگر قرار میگیرن آن ها را به یک فولاد نسوز ، سخت و مقاوم تبدیل می کند.همینطور برای ساخت هر نوع از فولاد درصد استفاده از هرنوع آلیاژ متغیر است و تفاوت دارد.برای ارسال نظرات و پیشنهادات خود میتوانید با مجموعه فولاد کاویان، یار و همراه باشید. و همچنین شما می توانید قیمت انواع آهن آلات را در این سایت مشاهده کنید.

  • قیمت ورق
  • ۰
  • ۰

نبشی یا آهن گوشه که تحت عنوان پروفیل L نیز شناخته می شود، از المان های مهم در اجرای اتصالات ساختمانی و صنعتی است. همانطور که از نامش پیداست، یک قطعه فولادی یا آلومینیومی به شکل L است که تحت فرایندهای نورد گرم یا سرد تولید می شود. آهن گوشه در بازار محصولات فولادی و آهن آلات ایران به صورت شاخه ای و خرد شده یا لقمه عرضه می شود.

نبشی؛ یک اتصال مهم صنعتی

نحوه تولید نبشی

با توجه به نوع کاربرد و جنس ماده اولیه، این محصول را به دو روش نورد گرم و سرد تهیه می کنند. از آنجایی که برای هرگونه شکل دهی ابتدا باید ضخامت تختال فولادی کاهش یابد، پس می توانیم بگوییم ماده اولیه هر دو نوع آهن گوشه فولادی، ورق فولادی است.

1- روش فابریک:

در این روش پس از عبور شمش بلوم از نورد گرم و کاهش ضخامت، از نورد دیگری عبور کرده و شکل L به خود می گیرند. در نهایت شاخه ها به طول 6 تا 12 متر توسط دستگاه گیوتین برش میخورند.

2- روش پرسی:

 

روش پرسی با دستگاه رول فرمینگ

در این روش رول ورق فولادی در اندازه مورد نظر برش خورده سپس توسط دستگاه رول فرمینگ پرس شده و به شکل نهایی عرضه می شوند. معمولا طول شاخه ها در این آهن گوشه 6 متر است.

انواع نبشی

این محصول را با توجه به جنس مواد اولیه و شکل ظاهری تقسیم بندی می کنند. هر کدام از این دسته ها کاربردهای مختلفی دارند.

انواع آهن گوشه از لحاظ جنس

1-نبشی A36:

ارزانترین نوع آهن گوشه، تحت فرآیند نورد گرم تولید شده و جنس آن از فولاد معمولی است. در ساختمان سازی کاربرد زیادی داشته و قابلیت جوش، خم و ماشینکاری دارد. در صورت نیاز می توان آن را به صورت سفارشی گالوانیزه کرد.

2-نبشی اسپیرال:

یک نوع بال مساوی با دقت تولید بسیار بالا است که تحت فرآیند نورد گرم تولید می شود. آلیاژ آن به گونه ای است که امکان عملیات سوراخکاری روی پروفیل را فراهم می کند. در ساخت ماشین های صنعتی با دوام بالا کاربرد دارد.

3-نبشی گالوانیزه:

آهن گوشه گالوانیزه

همان آهن گوشه فولادی معمولی است که با روکش فلز روی نسبت به زنگ زدگی مقاوم شده است. برای پروژه های مناطق مرطوب و در تماس با آب کاربرد دارد.

4-نبشی استیل:

یا همان آهن گوشه فولاد ضد زنگ. تحت هر دو فرآیند نورد گرم و سرد تولید می شود. این مدل از شمش های فولاد T302 و T304 ساخته می شود. در برابر زنگ و خوردگی اسیدی مقاوم بوده و برای استفاده در هوای آزاد و سازه های فلزی کاربرد دارد.

5-نبشی استیلT316:

از جنس فولاد ضد زنگ است که روی آن را با روکش نیکل کروم پوشش داده اند. این محصول در ترکیب خود مولیبدن دارد. مجموع این عوامل باعث می شود که این محصول نسبت به استیل معمولی مقاومت بیشتری در برابر دمای بالا و خوردگی در مقابل انواع مواد شیمیایی و اسیدها داشته باشد. کاربرد آن در صنایع غذایی و دریایی است. به دلیل مقاومت بالا امکان آلوده سازی محیط زیست نیز توسط این ماده کم می شود.

6-نبشی آلومینیوم:

با قالب و از آلومینیوم های بازیافتی یا درجه یک تولید می شود که هرکدام کاربرد خودش را دارد. این مدل سبک بوده و زنگ نمی زند. همچنین امکان انجام عملیات سوراخکاری و ماشین کاری هم روی آن وجود دارد. در تولید در و پنجره، هواپیماسازی و تولید اتومبیل کاربرد دارد

انواع از لحاظ شکل ظاهری

این محصول عبارت از یک پروفیل با سطح مقطع L شکل است، اضلاع یا بال های این محصول با زاویه 90 درجه نسبت به هم قرار گرفته اند. براساس اندازه بال این محصول را به دو دسته تقسیم می کنند.

1-نبشی بال مساوی: دو بال در این مدل با یکدیگر برابر هستند. به آن پروفیل V هم می گویند.

2-نبشی بال نامساوی: یک بال از بال دیگر بزرگتر است.

مقایسه نبشی بال مساوی و بال نامساوی

ویژگی دیگر این محصول ضخامت آن است. آهن گوشه با ضخامت های 3 تا 20 میلیمتر در بازار محصولات فولادی و آهن آلات عرضه می شود.

1-نبشی سبک: ضخامت آن کمتر از استاندارد.

2-نبشی سنگین: ضخامت بیشتر از استاندارد

انواع از لحاظ اندازه شاخه

در بازار محصولات فولادی و آهن آلات این محصول را به اندازه های لقمه (قطعات خرد شده)، کوتاه (6 متری)، نرمال (بین 6 تا 12 متر) و بلند (12 متری) تقسیم  می کنند.

آهن گوشه فولادی

کاربرد نبشی

  • به دلیل شکل خاص در برقراری انواع اتصالات
  • در ساخت سازه های فلزی و سبک
  • در ساخت آسانسور به صورت لقمه
  • در تولید تجهیزات و ماشین های صنعتی
  • در اتومبیل سازی و هواپیما سازی (نوع آلومینیوم)
  • در ساختمان های سنگین در اتصال ستون به پل یا کف ستون
  • یا در سقف و اتصالات ساده و نیم صلب در ساختمان
  • در ترمیم بناها با نبشی کشی دیوارها

راهنمای خرید نبشی

قیمت نبشی

قیمت های فروش نبشی برندهای مختلف در بخش قیمت نبشی، ناودانی و سپری در سایت شرکت فولاد کاویان ایرانیان به صورت بروزرسانی شده موجود می باشد.  

نحوه عرضه نبشی

به صورت شاخه های 6 تا 12 متری عرضه می شود. از ویژگی های ذکر شده در این محصول ضخامت (گوشت یا نمره) می باشد که برحسب میلی متر و بعد از حرف L بیان می شود. ویزگی بعدی اندازه بال بر حسب میلی متر است. در بال مساوی تنها یک عدد و در بال نامساوی دو عدد به صورت حاصلضرب درج می شود. مثلا L3*80*120 که عبارت از نوع بال نامساوی با نمره 3 و با اندازه بال 8 و 12 سانتیمتری می باشد. وزن نهایی بار با توجه به ضخامت و اندازه شاخه متغیر است.

بسته بندی آهن گوشه

شیوه بارگیری نبشی

بارگیری در کارخانه با وزن حدود 23 تن و در وزن های پایین تر از آن خریداری و انتقال از بنگاه انجام شده که شامل هزینه بنگاه داری به ازای هر کیلو 50 تومان است.

کارشناسان فروش ما در شرکت فولاد کاویان ایرانیان به دو صورت آنلاین در سایت و حضوری یا تلفنی در بنگاه واقع در مرکز آهن و شهر آهن ایران، اصفهان جهت سفارش تیرآهن آماده خدمت رسانی به شما عزیزان هستند.

  • قیمت ورق
  • ۰
  • ۰

 

تیر آهن لانه زنبوری یا تیرآهن شبکه، درواقع از برش زیگزاگی تیرآهن I با الگوهای مختلف به صورت طولی و جوش دادن مجدد دو تکه تیرآهن به یکدیگر به شکلی که بخش های برجسته برش روبروی هم و بخشهای فرو روفته نیز در مقابل یکدیگر باشند، ساخته شده و بدین شکل در طول جان تیراهن سوراخ های شش ضلعی ایجاد می شود. علت اصلی کاربرد تیرآهن لانه زنبوری، پایین آوردن وزن سازه می باشد. انواع تیرآهن لانه زنبوری تحت استاندارد CPE در بازار محصولات فولادی و آهن آلات قابل عرضه هستند.

 

نحوه تولید تیرآهن لانه زنبوری

1- طراحی برش

به دو روش پانیر و لیتسکا انجام می شود.

الگوی برش پانیر: در این روش ارتفاع نهایی با توجه به ارتفاع تیرآهن تعیین می شود، بدین صورت که نمای طولی تیرآهن از عرض به 4 قسمت تقسیم شده و با همان ابعاد شطرنجی می شود. شیب اضلاع مورب 6 ضلعی رسم شده، 2 به 1 است. به این صورت، پس از برش و جوشکاری، ارتفاع تیر تولید شده به اندازه 1.5 برابر افزایش می یابد.

الگوی برش پانیر در تیرآهن لانه زنبوری

الگوی برش لیتسکا: در این روش ارتفاع نهایی با توجه به لنگر خمشی تعیین می شود. پس از تعیین ارتفاع کل با توجه به لنگر خمشی، فواصل افقی (کسری از e) و عمودی (v) مشخص می شود. نمای طولی را رسم کرده از بالا و پایین دو خط با فواصل v ترسیم کرده و با فاصله e شطرنجی می کنند. 6 ضلعی ها رسم شده و الگوی برش در می آید.

الگوی برش لیتسکا در تیرآهن لانه زنبوری

2-برش

1-برش گرم یا برش برنول: ابتدا با استفاده از شابلون، خطوط برش را ترسیم کرده، سپس بدنه تیر را با چند خال جوش روی سطح برش صاف ثابت می کنند. برش با استفاده از دستگاه برش برنول و شعله حاصل از سوختن گاز استیلن و با دست، انجام می گیرد.

2-برش سرد یا برش کوپال: برش به صورت اتوماتیک و با استفاده از دستگاه قطع کن سنگین و تیغه مخصوص صورت می گیرد و برش در این حالت به صورت سرد بوده و به دلیل اتوماتیک بودن و همچنین عدم تغییر شکل در اثر گرما دقت بیشتری دارد.

برش تیر آهن لانه زنبوری

3-جوشکاری

دو تکه برش داده شده تیرآهن را به اندازه یک دندانه نسبت به هم جابجا می کنند، به این ترتیب حفره ها در مقابل هم و بخش های پر هم در برابر هم قرار گرفته و در طول تیرآهن سوراخ های لانه زنبوری ایجاد می شود. سپس از دو طرف تیرآهن جوشکاری می شود. برای افزایش مقاومت نسبت به تنش های برشی، باید یک ورق را به حفره ای که در محل اتصال به تکیه گاه قرار دارد، با جوش کامل متصل کرد.

البته در برخی انواع تیرآهن لانه زنبوری یک ورق به ابعاد جان تیرآهن به طور کامل به آن جوش داده می شود. در این حالت تیرآهن مقاومت بیشتری پیدا می کند، اما وزن آن نیز افزایش می یابد.

نحوه ساخت تیر آهن لانه زنبوری

مزایا و معایب تیرآهن لانه زنبوری

استفاده از تیرآهن لانه زنبوری مزایای زیادی دارد:

  • گشتاور خمشی و مدول مقطع در این مدل افزایش می یابد
  • مقاومت تیر نسبت به تنش های خمشی نیز زیاد می شود
  • حاصل دو مزیت بالا به وجود آمدن تیرآهنی با ارتفاع و استحکام بیشتر نسبت به تیرآهن معمولی هم وزن خود است. در نتیجه کاهش وزن سازه را در پی دارد.
  • به دلیل استحکام بالاتر میزان وزنی تیرآهن محاسبه شده برای سازه پایین آمده و در نتیجه صرفه اقتصادی برای سازنده به دنبال دارد
  • حفره های موجود در تیر، امکان عبور سیم ها و لوله های طراحی شده در سازه را فراهم می کنند.

اما تیرآهن لانه زنبوری معایبی هم دارد

  • تحمیل تنش برشی در محل اتصال پل به ستون
  • کاهش مقاومت برشی به علت جوشکاری
  • لهیدگی در محل جوشکاری در جان تیرآهن
  • مساحت کم تیرآهن نسبت به ارتفاع آن

کاربرد تیرآهن لانه زنبوری

استفاده از تیرآهن لانه زنبوری در پایین آوردن وزن سازه ساختمانی و در صنایعی مثل پل سازی، عمران و… بسیار معمول است. این تیر می تواند به صورت پل در اسکلت فلزی به کار رفته و استفاده از آن در تیرهای دهانه های مهاربندی شده و قاب های خمشی ممنوع است.

قیمت تیرآهن لانه زنبوری

قیمت تیرآهن لانه زنبوری با توجه به نمره تیرآهن و وزن آن در شاخه تعیین می شود. قیمت های فروش تیرآهن به طور مرتب در بخش قیمت تیرآهن در سایت شرکت فولاد کاویان ایرانیان مرتبا بروز رسانی می شوند. از عوامل تاثیر گذار بر قیمت تیرآهن، می توان قیمت فولاد در بازار جهانی، قیمت ارز، میزان عرضه و تقاضا در بورس برای یک محصول خاص و… را نام برد.

شما می توانید خرید تیرآهن را به دو صورت حضوری در بنگاه در مرکز آهن و شهر آهن ایران، اصفهان و از طریق سایت، توسط کارشناسان فروش شرکت فولاد کاویان ایرانیان انجام دهید.

  • قیمت ورق
  • ۰
  • ۰

تیرآهن از کلیدی ترین مصالح ساختمانی به شمار می رود و استفاده از آن سرعت اجرای پروژه را بالا می برد. اما تیرآهن های معمولی یا I، توانایی تحمل وزن سازه های بلند و سنگین را ندارند و برای افزایش مقاومت آنها ناگزیر از اتصال ورق های فولادی هستیم. که به تبع هزینه بالایی را به ساختمان تحمیل می کند. تیر آهن هاش با طراحی خاص خود، مقاومت بیشتری نسبت به بارهای افقی و عمودی سازه از خود نشان داده و کاربرد آن در ساختمان های بلند منجر به صرفه جویی در هزینه و زمان می شود. این محصول هم به صورت وارداتی و هم به صورت کالای تولید داخل در بازار محصولات فولادی و آهن آلات ایران موجود می باشد.

استفاده از تیرآهن هاش در ساختمان های بلند منجر به صرفه جویی در هزینه و زمان می شود.

معرفی تیر آهن هاش

علامت مشخصه تیر آهن هاش همانطور که در مقاله تیرآهن؛ شناسایی و راهنمای خرید نیز گفته شد، بال های بلند آن است. به طوری که طول بال در این تیرآهن از 100 میلی متر به بالا بوده و در برخی انواع آن طول بار برابر با ارتفاع تیرآهن است. این بلندی به خوبی به تیر آهن هاش امکان تحمل بارهای افقی و عمودی وزن سازه را داده و سازه را از جوش دادن ورق های فولادی بی نیاز می کند.

مقایسه تیرآهن هاش با معمولی

انواع تیرآهن هاش

این محصول را براساس جنس، طول بال و ضخامت بال و جان تیرآهن دسته بندی می کنند.

تقسیم بندی تیر آهن هاش بر اساس جنس

جنس فولاد بکار رفته در ساخت تیرآهن هاش، می تواند استاندارد ST37، ST44 و ST52 باشد. میزان کربن و در نتیجه سختی آلیاژ فولاد در این استاندارد با افزایش اعداد ذکر شده، افزایش می یابد. اما فولاد ST44 بیشترین میزان کاربرد را در تولید تیرآهن هاش دارد.

اجزای یک تیرآهن

تقسیم بندی تیر آهن هاش بر اساس طول بال

براساس طول بال، این محصول را به سه دسته هاش بال باریک، هاش بال متوسط یا نیم پهن و هاش بال پهن تقسیم بندی می کنند. در هاش بال پهن طول بال با ارتفاع تیرآهن (یعنی عرض جان) برابر است. این امر باعث افزایش مقاومت تیرآهن شده به طوری که این تیرآهن به عنوان بهترین پروفیل برای ستون ها انتخاب می شود.

تقسیم بندی تیر آهن هاش بر اساس ضخامت بال

نام آشناترین نوع تقسیم بندی تیر آهن هاش می باشد. بر این اساس تیرآهن بال پهن را به سه دسته تقسیم می کنند.

1-تیرآهن هاش سبک

با نام IPBL یا HEA نیز شناخته می شود. وزن شاخه کمتر در این تیرآهن به علت ضخامت کمتر بال و جان تیر آهن می باشد. با نمره 10 تا 100، طول بال 10 تا 30 سانتی متر و ارتفاع مقطع 9.6 تا 99 سانتیمتر ساخته می شود.

تیر آهن هاش فوق سنگین در ابعاد مختلف

2-تیرآهن هاش سنگین

با نام IPBV یا HEB نیز معروف است. همان هاش بال پهن می باشد. نوع سبک و سنگین تیرآهن هاش در ایران تولید شده و کالای وارداتی آن نیز در بازار محصولات فولادی و آهن آلات ایران موجود است. همانطور که گفتیم هاش بال پهن بهترین گزینه در طراحی ستون بوده و در سازه های سنگین که نیاز به مقاومت بالا دارند، استفاده می شود. نوع سنگین، پرفروش ترین مدل تیرآهن هاش می باشد. در سایز 10 تا 100، طول بال 10 تا 30 سانتی متر و ارتفاع مقطع 10 تا 100 سانتیمتر عرضه می شود.

3-تیرآهن هاش فوق سنگین

یا HEM، نمره آن 10 تا 100، طول بال 10.6 تا 30.2 سانتی متر و ارتفاع مقطع 12 تا 100.8 سانتیمتر است. گستردگی کاربرد آن از نوع HEB کمتر بوده و مخصوص سازه های خاص می باشد.

مزایای تیرآهن هاش نسبت به تیرآهن معمولی

  • پهنای بیشتر بال تیرآهن هاش
  • افزایش سطح مقطع در تیرآهن H؛ منجر به کاهش نیروهای تنشی وارده بر تیرآهن می شود.
  • کیفیت بیشتر تولید و یکنواخت تر بودن نسبت به تیرآهن معمولی
  • امکان استفاده در طول های زیاد. تیرآهن هاش را می توان تا طول 100 متر نیز استفاده کرد ولی تیرآهن معمولی تنها تا طول 30 متر قابل استفاده است. این مزیت تیرآهن H را به یکی از گزینه های مناسب تیرآهن در سازه های با ارتفاع زیاد تبدیل می کند.
  • سرعت جاگذاری زیاد به دلیل عدم نیاز به صفحات فولادی تقویت کننده
  • صرفه جویی در هزینه های کارگری و مصالح
  • مقاومت بیشتر نسبت به نیروهای وارده و ایمنی بیشتر سازه بخصوص در برابر زلزله و نیروهای رانشی

کاربرد تیرآهن هاش

با توجه به مزیت های ذکر شده، تیرآهن هاش بخصوص در انواع بال پهن به میزان زیادی در ستون های دارای تکیه گاه عمودی، ساخت تیر و خرپا کاربرد داشته و در صنایعی مثل ساخت پل، اسکله و پالایشگاه، برج سازی و همچنین ساخت کشتی و سدسازی کاربرد گسترده ای دارد.

راهنمای خرید تیرآهن

در خرید تیرآهن هاش، تراز بودن آن از اهمیت زیادی برخوردار می باشد. تراز بودن تیرآهن بدین معنی است که ضخامت پروفیل در طول خود یکنواخت است. 

قیمت تیرآهن هاش

قیمت فروش تیرآهن هاش سبک و سنگین در بخش قیمت تیرآهن در سایت شرکت فولاد کاویان ایرانیان به طور مداوم جهت استفاده شما بروزرسانی می شود.  

نحوه عرضه تیرآهن هاش

تیر آهن هاش در شاخه های 12 متری عرضه می شود. وزن نهایی بار با توجه به ضخامت بال و نمره تیر آهن متغیر است. لازم به ذکر است که وزن شاخه تیر آهن هاش و سایزهای موجود، در جدول وزنی آهن آلات در سایت شرکت فولاد کاویان ایرانیان موجود می باشد.

بارگیری و بسته بندی تیرآهن هاش

شرکت فولاد کاویان ایرانیان ثبت سفارش تیرآهن شما را هم از طریق سایت و هم با تماس یا مراجعه به بنگاه واقع در مرکز آهن و شهر آهن ایران، اصفهان انجام می دهد.  

  • قیمت ورق